dimarts, 29 de desembre del 2009

Projectes telemàtics i Webquest:

| |

A la sessió undècima de GITIC, vam definir diferents termes relacionats amb l'aprenentatge col·laboratiu.
Dins d'aquesta sessió vam aprofundir més en les definicions i comprensió dels apartats de:

Projectes telemàtics: Són activitats conjuntes entre diferents escoles, que comparteixen informació, activitats, experiències...
Adjunto un exemple de projecte telemàtic. La seva finalitat és incitar i involucrar els nens/es al món de la lectura. En aquesta web els usuaris poden compartir llibres, explicar les seves opinions, comparar treballs, etc.
http://www.monllibres.urbea.org/
Aquest projecte m'ha agradat especialment. Trobo que les famílies i sovint les escoles no sempre potencien prou la lectura de llibres infantils. Per a mi, aquesta motivació per la lectura és un punt molt important ja que la lectura ajuda al desenvolupament de l'infant, el fa viatjar a mons meravellosos i desperta la seva imaginació i creativitat.

Webquest: És una activitat per a grups, amb procesos i pautes guiades. Entre tots han de fer la cerca d'informació i assolir els conceptes principals del tema tractat. Les temàtiques solen ser atractives, per tal d'augmentar la motivació dels participants.
Aqui penjo l'enllaç d'una pàgina amb exemples i tipus de webquest utilitzats a primària en les assignatures de c.naturals i c.socials. M'ha cridat l'atenció la segona, on mitjançant un viatge virtual, adquireixen coneixements de geografia alhora que aprenen costums d'altres cultures.
http://www.jaizkibel.net/tic/Webquest/ejemplos_primaria.htm

0 comentaris:

ir arriba

Publica un comentari a l'entrada